Kaisamari mediassa

Radio Dei 3.5.2017

Helsingin piispanvaalitentti
Haastattelijana Kari Pyrhönen.

Keskipohjanmaa 13.4.2017

Voiko sukupuoli vaikuttaa Helsingin piispanvaalissa?
”– Nyt valitaan yhden hiippakunnan piispaa, uskoisin, että ihmiset etsivät mielestään pätevintä vaihtoehtoa, toteaa Laajasalo.”

Kotimaa24 26.3.2017

Luterilaisten on sovittava oikeista pöytätavoista (edellyttää lukuoikeutta Kotimaa24-palveluun)
”Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, eikä se ole pyrkimyksenäkään. Tulkintaeroista huolimatta luterilaisten kirkkojen pitäisi pyrkiä elämään yhdessä.”

Kotimaa24 23.3.2017

Kiuru kirkon linnut ryn johtoon
”Vuosikokous keskusteli tulevasta Helsingin piispanvaalista. Onko Laajasalo lintu vai kala, monet ihmettelivät. Hannu Kiuru vastasi, että se on kaupunginosa. Peltovarikset halusivat varoittaa Hallamaasta. Edes aikainen lintu ei nappaa matoa, jos maa on jäässä. Kokous päätti asettua tukemaan Kaisamari Hin-Tikkaa, jonka nimen kirjoitusasusta ei tosin päästy yhteiseen säveleeseen.”

KD lehti 25.2.2017

Merkkivuosi muokkaa maaperää
” – Tärkeintä on luoda tiloja, joissa erilaiset teologiset lähestymistavat voivat keskustella toisiaan kunnioittaen. Samoilla menetelmillä edetään yhteyden rakentamisessa luterilaisten kirkkojen kesken kuin ekumeniassakin, tiivistää Kaisamari Hintikka.”

Sana 20.2.2017

Piispaehdokas Kaisamari Hintikka on kirkon ykseyden ykkösnainen
”Jumalan rakkaudesta täytyy aina kertoa myös rakkauden teoilla.”

Kirkko ja Kaupunki 15.2.2017

Piispaehdokas Kaisamari Hintikka: Olemme osa maailmanlaajuista kirkkoa
”Hintikan mukaan suomalainen luterilaisuus vaikuttaa maailmalta katsottuna taloudellisesti hyvinvoivalta ja hyväntahtoiselta, mutta hieman uneliaalta ja omien ongelmiensa ympärille käpertyneeltä.”

Kirkko ja Kaupunki 13.2.2017

Helsingin piispanvaaliin tulossa kovia nimiä
”– Suomen kirkko on osa maailmanlaajaa Kristuksen kirkkoa ja tämä on ollut Kaisamarin työn arkea jo pitkään. Minun valinnassa kuitenkin eniten painaa se, että hänellä on paljon kokemusta dialogista monella tavalla ajattelevien yksilöiden ja yhteisöjen kanssa, sanoo Suomen Lähetysseuran kotimaantyön johtaja Satu Kantola.”

Helsingin Sanomat 13.2.2017

””Hintikka on näkökannoiltaan raikas”, Malkavaara sanoo.”

 Yle 31.1.2017

Kirkko ja kaupunki selvitti: Homot saavat kirkkohäät Helsingissä ja Vantaalla
”Heinimäki nostaa esiin myös tuntemattoman nimen. – Genevessä Luterilaisessa maailmanliitossa toimii keskeisenä teologisena vaikuttajana Kaisamari Hintikka. Hänestä tulisi loistava piispa. Heinimäki muistuttaa, että Helsingin piispa on myös mediapiispa ihan eri tavalla kuin esimerkiksi Mikkelin piispa, ja siksi valinnalla on valtakunnallistakin merkitystä.”

Yle 24.1.2017

Arkkipiispa Kari Mäkinen: Piispoissa olisi hyvä olla sekä naisia että miehiä
Arkkipiispa Kari Mäkinen: ”Pitkällä aikavälillä ajattelen, että on tarpeellista, että kirkoissamme on piispoina sekä miehiä että naisia. Aina on kuitenkin niin, että jokaisessa hiippakunnassa valitsijat valitsevat sen, jonka katsovat parhaaksi.”

Hiippakuntauutiset, Helsinki 1/14

Ekumenia-kärpäsen purema
”Minulle on tärkeää se, mitä pappiskirjassa sanotaan: vihitty palvelemaan Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla.”